Neergang cryptomarkt dwingt tot bijna $2 miljard aan liquidaties

  • Cryptocurrency handelaren verloren vandaag bijna $1,9 miljard door liquidaties.
  • Bitcoin zag een nieuwe all-time high, maar werd kort daarna afgestoten.
  • De cryptocurrency market cap zag een daling van $1 miljard na de respectievelijke all-time high.

Nadat Bitcoin high net onder $50.000 klom

Nadat Bitcoin op 14 februari naar een nieuwe all-time high net onder $50.000 klom, zorgde een scherpe correctie voor problemen bij veel optimistische crypto handelaren.

Volgens CoinGecko gegevens, maakte Crypto Bank een nieuwe all-time high van $ 49.531 in de late uren van 14 februari. Met de magische mijlpaal van $50.000 dichterbij dan ooit, gingen opgewonden cryptohandelaren zwaar in op long posities.

De markt had echter andere plannen. Toen Bitcoin in de vroege uren van 15 februari terugviel naar een lokaal dieptepunt van minder dan $46.000, werd de volledige marktkapitalisatie van crypto’s met $1 miljard weggevaagd.

Deze neergang zorgde ervoor dat veel longposities met een te hoge schuldenlast werden geliquideerd. Gegevens van Bybt tonen aan dat in de laatste 24 uur, $1.89 miljard aan verliezen werden geleden.

Bitcoin en Ethereum maakten zoals gewoonlijk het grootste deel uit van de liquidaties, met een totaal van meer dan $9 miljoen tussen de twee.

Het lijkt er ook op dat XRP handelaren werden overvallen

XRP was gestaag aan het opklimmen na een verlies van 50% na de aankondiging van een SEC rechtszaak tegen Ripple Labs. Handelaren verloren bijna $100 miljoen door in te zetten op een verdere opleving.

Andere opmerkelijke verliezen zijn EOS, Litecoin (LTC), en Cardano (ADA), die allemaal hebben genoten van recente pieken naar meerjarige hoogtepunten. Elk zag meer dan $50 miljoen aan geliquideerde verliezen.

Dit is het op twee na hoogste cijfer voor liquidaties sinds het begin van 2021. Op 10 januari werden long traders voor $2,5 miljard afgeperst nadat Bitcoin van $41.000 naar $30.000 was gedaald. Dit was ook op dezelfde dag dat Ethereum daalde van een toenmalig hoogtepunt van $1.350 terug naar $900.

Het lijkt erop dat het bloeden voorlopig is gestopt. Bij het ter perse gaan had Bitcoin zich licht hersteld en is terug op het niveau van $47.400.

Comments are closed.