Bullish $ 10K Ethereum-köpoptioner väcker handlare men det finns en fångst

December: s $ 10.000 Ethereum-samtalsalternativ har börjat ta upp volymen, men förväntar sig handlare verkligen att Bitcoin Pro når denna nivå?

Ether ( ETH ) $ 10 000 31 december köpoptioner kom nyligen i rampljuset efter att ha överträffat 15,2 miljoner dollar i öppet ränta (8400 kontrakt).

Dessa instrument ger köparen rätt att förvärva Ether vid ett framtida datum till ett fast pris och säljaren är skyldig att respektera den

För denna rätt betalar köparen en förskottsavgift (premium) till säljaren av köpoptionen. Av denna anledning anses köpoptioner vara neutrala till hausse eftersom de ger köparen möjlighet till hög hävstångseffekt med en liten investering i förväg. Denna „rätt“ handlas för närvarande för 263 $, vilket motsvarar 14% av det underliggande ETH-terminspriset den 31 december.

Bara att köpa $ 10.000 ETH-köpoptioner kan anses vara en riskabel satsning, eller som WallStreetBets Reddit-användare kallar det, en „YOLO“ -handel. Problemet är att alternativ med längre giltighetstid vanligtvis innebär flera lösenpriser eller kalendermånader.

Till exempel den 10 januari inträffade en spridningshandel med 1 500 ETH-köpoptionskontrakt den 24 september med en strejk på 8 000 dollar och 1 500 samtal för 31 december med en strejk på 10 000 dollar.

Paradigm, ett institutionellt fokuserat OTC-skrivbord, förmedlade denna „kalenderspridning“ -strategi, och handeln ägde rum på Deribit exchange

Tyvärr finns det inget sätt att veta vilken sida marknadsföraren var, men med tanke på de risker som är inblandade bör man anta att kunden letade efter en hausseartad position.

Genom att sälja köpoptionen i september och samtidigt köpa det dyrare december-samtalet, betalade denna kund uppskattningsvis $ 80 000 premie i förskott, och detta belopp representerar deras maxförlust. Enligt simuleringen ovan behöver den här klienten Ether till 3 100 $ eller högre för att få tillbaka sin investering.

Trots att ha skytt för stjärnorna med en potentiell nettovinst på 2,45 miljoner dollar vid 8 000 dollar utgång, skulle samma klient förlora mer än 300 000 dollar om Ether råkar vara på 14 000 dollar den 24 september.

Otaliga strategier kan uppnås genom att handla ultra-haussiga köpoptioner, även om köparen inte behöver vänta på att utgångsdatumet låser in vinsten. Således, om Ether råkar öka med 30% på ett par veckor, är det vettigt för denna „kalenderspridare“ att avlasta sin position.

Comments are closed.