Bitcoin Dips Onder $9.000 als Altcoins Bleed Out: Prijshorloge van vrijdag

Nadat het gisteren niet gelukt was om de $9.300 terug te vorderen, ging de prijs van Bitcoin in een negatieve spiraal naar beneden tot $8.950 op sommige beurzen.

De meeste alternatieve munten volgden de negatieve beweging en hebben de verliezen van de afgelopen 24 uur in kaart gebracht.

Bitcoin-dips onder $9.000

Zoals gisteren gemeld, deed de primaire cryptocurrency een besluiteloze poging om het $9.300 niveau te heroveren. Hoewel het mislukte, slaagde het vermogen erin om rond de $9.200 te zweven.

In een paar uur tijd ging BTC echter scherp naar beneden en verloor $300. Zo registreerde Bitcoin zijn dagelijkse bodem op minder dan $8.950 op Bitstamp.

Snel na een duik onder het psychologische niveau van $9.000 herstelde Bitcoin Code zich. De prijs steeg tot ongeveer $9.100 – een niveau dat ook op het moment van dit schrijven werd aangehouden.

Technisch gezien bevindt Bitcoin zich momenteel tussen twee belangrijke steun- en weerstandsniveaus. De sterke weerstand van 9.260 dollar die het voor de scherpe daling testte, is de 50-EMA. De 8.950 dollar die BTC gisteren heeft gedoken, is daarentegen het 500-EMA-steunniveau.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat Bitcoin gisteren weliswaar wat van zijn waarde verloor, maar dat het zich ook ontkoppelde van de meeste beursindexen. In tegenstelling tot BTC hebben de Dow Jones, Nasdaq en de S&P 500 eerst stijgingen van tussen de 1-2% in kaart gebracht alvorens terug te keren naar de openingsniveaus.

Altcoins volgen

De meeste altcoins met een grote kap volgen over het algemeen hun leider, en iets dergelijks heeft zich in de afgelopen 24 uur voorgedaan. De op één na grootste cryptocurrency door marktcap, Ether, verloor ongeveer 3.5% van zijn waarde op één punt door van $231 tot $223 in een kwestie van uren te kelderen. Het heeft zich sindsdien hersteld tot $227, maar het staat nog steeds in het rood.

Ripple (XRP) is ook gedaald van $0,177 naar $0,172. Van de eerste 15 munten per marktkapitalisatie registreerden Binance Coin (BNB) en Tezos (XTZ) de meest substantiële prijsdalingen. In het verleden de 24 uren, daalde BNB door 2.5% in totaal tot $15.40, terwijl XTZ 2% van zijn waarde verloor en nu bij $2.32 handel drijft.

Desalniettemin zijn er enkele uitzonderingen in de altcoindmarkt die groen in kaart brengt. LINK, bijvoorbeeld, is met 1.5% gestegen naar $4,83 na het ontvangen van positief nieuws van de populaire cryptocurrency exchange Huobi dat het zijn prijsdata zal integreren met Chainlink’s ecosysteem.

Van de top 25 van digitale middelen is VeChain het meest in het oog springend. Het beroepsonderwijs en de beroepsopleiding is met 7,5% gestegen en heeft het psychologische niveau van 0,01 dollar overschreden.

Comments are closed.